Försäljningschef

Sales & Trade Marketing Manager, Habanos i Göteborg

Habanos Nordic AB ansvarar för försäljningen och marknadsföringen av Habanos varumärken i norra Europa. De viktigaste varumärkena för företaget är Cohiba, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta och Hoyo de Monterrey. Bolaget är marknadsledande inom premiumcigarrsegmentet, både regionalt och globalt, med en marknadsandel på mer än 70% i detta segment.
Regionhuvudkontoret är i Göteborg där alla Habanos varumärken distribueras i hela norra Europa.
Habanos Nordic växer och för att säkra fortsatt tillväxt söker vi nu en Sales & Trade Marketing Manager.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Om tjänsten

Rollen som Sales & Trade Marketing Manager är en bred roll med många komponenter, men tyngdpunkten ligger på försäljning, även om marknadsföring också är en viktig del. Du jobbar operativt med försäljning men även mer analytiskt och strategiskt. Ditt team består av 4 säljare, 2 i Sverige, 1 i Danmark och 1 i Estland och du ansvarar för försäljnings- och marknadsverksamheten i Norden och Baltikum. Du kommer rapportera till VD:n i Göteborg.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer leda den dagliga driften av försäljning och aktivt jobba med målstyrning och uppföljning och coacha och motivera ditt team att nå sina mål. Du följer upp budgetar, YTD-affärsanalyser samt kampanjer och marknadsföringsaktiviteter. Du kommer ansvara för de största Key Accounts i marknadsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som jobbat med försäljning i flera år, gärna inom FMCG (snabbrörliga konsumentvaror).
Du får gärna ha jobbat i ett internationellt bolag med produkter som har strängare regelverk runt sin marknadsföring. Du har erfarenhet av Trade Marketing, tex drivit kampanjer och incitament för ökad försäljning. Du gillar att arbeta med människor och har en förmåga att bygga team.
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är driven och affärsorienterad och tar egna initiativ, en riktig ”Doer”!
Vi ser att du som söker har:
• Civilekonomexamen eller annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi, tex marknadsekonom från IHM
• Mycket goda kunskaper i excel samt vana att ta fram data från affärssystem
• Minst 5 års erfarenhet av arbete inom försäljning
• Du behärskar svenska och engelska väl, i så väl tal som skrift
• Vana från internationella koncerner med tighta deadlines

Om verksamheten

Habanos Nordic är ett helägt dotterbolag till Altabana S.L som har huvudkontor i Madrid, Spanien. Bolaget är marknadsledande inom premiumcigarrsegmentet, både regionalt och globalt. I vår portfölj hittar du allt från superpremiummärket Cohiba Behike till det lägre premiummärket Jose L Piedra. Båda märkena representerar premiumcigarrer, tillverkade för hand, från den förnämliga kubanska tobaken. Habanos finns representerat i över 150 länder genom sitt globala distributionsnätverk.
Habanos Nordic AB har ca 18 anställda och omsätter ca 70 mkr.
På hemsidan kan du läsa mer, http://www.habanosnordic.com och http://www.habanos.com

I denna rekrytering samarbetar Habanos Nordic med Poolia, vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Sofia Obstfelder Garellick, sofia.obstfelder-garellick@poolia.se
Tjänsten är på heltid med direktanställning hos Habanos Nordic i Göteborg.
Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2022-01-26.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
12 januari
Sista ansökningsdag
26 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62054