Personaladministratör

Personalhandläggare till lärosäte i Göteborg

Nu söker vi en personalhandläggare till ett lärosäte i centrala Göteborg. Vi söker dig som är trygg i rollen och som kan komma in i verksamheten snabbt för att stötta och vara rådgivande i HR-frågor. Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid via Poolia med start i augusti eller september och kommer pågå i cirka 4 månader.
Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker i augusti.

Om tjänsten

På lärosätet finns, inkluderat denna roll, två personalhandläggare som rapporterar till administrativ chef och tillhör verksamhetsstödet. Vi söker en konsult som kan arbeta cirka 4 månader som personalhandläggare.
Personalhandläggarrollen på lärosätet är mycket bred roll och innebär arbete med både strategiska men framför allt operativa HR-frågor. Personalhandläggaren har även en rådgivande roll i HR-frågor till samtliga chefer och medarbetare på lärosätet. Kontaktytorna är bland andra lärosätets ledning, avdelningschefer, kollegor inom verksamhetsstödet samt medarbetare på institutionen.

Personalhandläggaren är drivande och arbetar självständigt, tar ansvar, handlägger, utreder, utvecklar, kvalitetssäkrar och följer upp våra processer inom HR-området. Arbetet inkluderar även vissa personaladministrativa arbetsuppgifter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I tjänsten kommer du bland annat arbeta med:
• kvalificerat HR-stöd till lärosätet med frågor rörande bland annat arbetsrätt, arbetsmiljö, likabehandling, rehabilitering och omställning
• koordinering och organisering av rekryteringsprocesser samt operativ och strategiskt arbete med kompetenskartläggning och rekryteringsplan
• bereda ärenden inför MBL-sammanträden och hjälpa prefekt och administrativ chef vid fackliga förhandlingar
• koordinera lönerevisionsarbete (RALS, lönekartläggning, lönebildningsfrågor) och stötta chefer
• koordinera och organisera arbete med årsuppföljningar inom HR-området, exempelvis arbetsmiljöarbetet samt bevaka sjukskrivningar och ta fram sjukfrånvarostatistik
• utveckling och kvalitetssäkring av administrativa rutiner och processer inom HR-området
• löpande personaladministrativa arbetsuppgifter

Vem är du?

För att vara kvalificerad för tjänsten ser vi att du har:
• Akademisk examen inom HR-området
• Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för rollen
• Erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete
• Relevant erfarenhet av att agera som chefsstöd
• Mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska
• Mycket god IT och systemvana

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Kvalificerat HR-arbete inom ett lärosäte
• Kvalificerat HR-arbete inom statlig förvaltning i synnerhet eller annan offentlig förvaltning

Som person ser vi att du har ett driv, är strukturerad, mycket självständig och kan planera din arbetstid väl samtidigt som du är flexibel, bra på att prioritera och kan hålla satta deadlines. För att passa i rollen behöver du ha förmåga att arbeta resultatinriktat, vara analytisk och noggrann i ditt arbete.

Arbetet innebär ibland snabb handläggning vilket medför att du behöver kunna hantera många olika uppgifter parallellt och att du snabbt kan agera vid förändrade förutsättningar.
I din roll som chefsstöd behöver du vara trygg, noggrann och kommunikativ och du har ett genuint intresse för människor och förstår behoven i den verksamhet du skall stötta. Du har ett konsultativt förhållningssätt, har lätt att skapa förtroendefulla kontakter och förmåga att möta människor på ett positivt sätt.
I din roll har du kontakt med både interna och externa parter, därför ställer vi krav på hög samarbetsförmåga och hög servicekänsla.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
8 juli
Sista ansökningsdag
14 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
65179

Elsa Jonasson