Kvalitetschef

HSE Manager till Valmet i Göteborg!

Vi rekryterar nu en HSE Manager till Valmet i Göteborg.

Valmet stärker nu sin HSE organisation i Sverige med flera tjänster och söker dig som brinner för HSE och som vill bidra till att skapa en sund, säker och hållbar arbetsplats och verksamhet. Du motiveras av att hjälpa organisationen och dina kollegor att få in arbetsmiljö och miljötänkandet på ett naturligt sätt i vardagen.

Om tjänsten

På Valmet åtar vi oss att värna om hälsa, säkerhet och miljö för våra medarbetare, samarbetspartners och kunder, liksom i de samhällen där vi verkar. Valmets funktion för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) ansvarar för att främja en stark säkerhetskultur, för att utveckla och implementera vårt globala ledningssystem, för att driva förbättringsprogram och initiativ, samt för att säkerställa uppfyllandet av lag-, kund- och andra krav inom området.

Som HSE Manager kommer du leda, koordinera, driva och utveckla det miljö, arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet inom de verksamheter som bedrivs från Göteborg (kontor, verkstad, fältservice samt projekt på kundanläggningar) i nära samarbete med HSE organisationen i Sverige och Valmet globalt. Vidare kommer du ansvara för att det systematiska miljö- och arbetsmiljöarbetet långsiktigt planeras, följs upp och vidareutvecklas inom verksamheten i enlighet med Valmets målsättningar. Du kommer även vara HSE kontaktperson för Valmets kontor i Köpenhamn i Danmark och Lier i Norge. Du kommer att ha ett tätt samarbete med HR funktionen, linjechefer och medarbetare.

Placering: Göteborg.
Resor: Cirka 25% av arbetstiden mestadels inom Sverige till kundanläggningar.
Du rapporterar till Chef HSE Operations Scandinavia.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Ansvara för att kvalitetssäkra kontakt gentemot myndigheter, kunder, koncern, ackrediterat organ och övriga intressenter inom HSE-området, samt upprättar efterfrågad rapportering.
Aktivt deltagande i Valmet Sveriges HSE-förbättringsprojekt och aktiviteter.
Ansvara för att erforderliga miljötillstånd och tillhörande kontrollprogram upprättas, underhålls och efterlevs.
Aktivt deltagande i Valmets globala HSE-förbättringsprojekt och leda lokala HSE-program och aktiviteter.
Ansvara för att verksamhetssystemet för HSE och certifiering underhålls, utvecklas och implementeras samt att samarbete sker med övriga affärsområden, Global HSE, Valmet AB och funktioner gällande HSE-frågor.
Sakkunnig inom HSE-lagstiftning, ISO 14001 och 45001 system.
Informera chefer och övriga berörda, stödja samt kontrollera att miljö- och arbetsmiljöarbetet sköts enlgt gällande lagar, tillstånd, föreskrifter och andra krav.
Genomföra och planera interna HSE-revisioner samt delta i externa revisioner.
Planera och utföra HSE-utbildningar och information.
Sakkunnig och stödja chefer i riskbedömningar.
Är föredragande i lokal skyddskommittéer.
Företräder Göteborg, Köpenhamn och Lier i Valmet ABs HSE-samordningsgrupp för de skandinaviska enheter.
Ansvar för att driva och vara kravställare gentemot konsulter för större projekt såsom energikartläggning och bullerkartläggning etc.
Deltaga i arbetet med Valmets lokala kris- och nödlägesorganisation.
Stödja organisationen med rapporteringsprocedurer angående incidenter, tillbud och riskobservationer och experthjälp i utredningar av allvarligare karaktär.
Deltaga som sakkunnig inom HSE-området i projekt, aktiviteter och andra förändringsarbeten.
Bevaka och följer utvecklingen inom området miljö, energi, hälsa, arbetsmiljö.

Vem är du?

För att ha rätt förutsättningar i rollen som HSE Manager söker vi dig som har minst 5 års erfarenhet av liknande arbete inom tillverkning eller processindustri – tillsammans med en akademisk utbildning inom miljö- och säkerhet eller motsvarande. Vidare tror vi att du har erfarenhet av att leda i en matrisorganisation samt drivit miljö- och säkerhetsarbete och kontinuerliga förbättringsarbeten samt avancerad incidentutredning och internrevision. Goda kunskaper om svensk lagstiftning och standarder inom miljö- och arbetsmiljö såsom ISO 14001, ISO 45001 och multi-site certifiering är en förutsättning.

I denna rekrytering lägger vi stort vikt på dina personliga egenskaper. Som person är du driven, resultatinriktad och kan strukturerar ditt arbete. Du har ett stort engagemang för HSE-arbete samtidigt som du är öppen i din kommunikation och har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Om verksamheten

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service. Valmets nettoomsättning 2019 var cirka 3,9 miljarder euro. Våra mer än 13 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat – varje dag.

When everything works together!
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 13,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
6 april
Sista ansökningsdag
3 maj
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
58993

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.