Affärsutvecklingschef

Head of Startup Business Accelerator @Sahlgrenska SP

Sahlgrenska Science Park är ett unikt life science-nav i Västsverige som knyter samman näringsliv, akademi, vård och samhälle med individer som vill göra skillnad. I Accelerator @Sahlgrenska SP finns några av Europas mest intressanta startups inom healthtech som kan ge fler människor ett friskare liv och kostnadseffektiv vård med hög kvalitet.

Nu rekryterar vi en nyckelperson till accelerator-verksamheten. Acceleratorn erbjuder behovsanpassad affärsutveckling i världsklass där ett 90-tal bolag är kopplade till ekomiljön runt Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Som Head of Startup Business Accelerator kommer du att ingå i ledningsteamet med personalansvar för ett team affärsutvecklare och rapportera till VD. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start våren 2020 med placering i Göteborg.

Rekryteringsprocessen tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Om tjänsten

Som Head of Startup Business Accelerator kommer du ha en central roll i Sahlgrenska Science Parks förändringsresa med förtroendet att ansvara och vidareutveckla accelerator-verksamheten. Rollen innefattar även personalansvar för ett kompetent team affärsutvecklare med syfte att leda och inspirera teamet att uppnå högt uppsatta mål efter givna resurser. Vidare kommer du att ingå i ledningsteamet med förväntan att vidareutveckla Sahlgrenska Science Park på en strategisk nivå. En begränsad del i rollen kommer vara avsatt för att operativt kunna ansvara för ett fåtal bolag i Acceleratorn.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvara för accelerator-verksamheten
• Operativ och strategisk affärsutveckling av startups
• Personalansvar för ett team affärsutvecklare
• Utveckla rutiner och processer enligt Lean
• Skapa IT-struktur som underlättar administration med rapportering
• Projektledning och projektkoordinering
• Aktivt delta i ledningsarbetet
• Ta aktiv del av ekosystemet för innovation

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen har du fallenhet att skapa hållbara relationer, värdeskapande samverkansytor och organisationsstruktur. Du är en möjlighetsorienterad ledare med förmåga att tänka holistiskt. För att trivas i ekomiljön brinner du för entreprenörskap och framtidens hälsa med förmågan att effektivt växla mellan att arbeta operativt och strategiskt.

För att ha rätt förutsättningar i rollen som Head of Startup Business Accelerator har du haft personalansvar tidigare med dokumenterad erfarenhet från projektledning inom affärsutveckling, verksamhetsutveckling och/eller förändringsarbete. Dina tidigare erfarenheter från SME-bolag, kompetens och insikter om entreprenörskap, ekomiljöer och innovationssystemet har gett dig ett stort intresse av att göra skillnad i ett unikt life science-nav.

Om verksamheten

I Sahlgrenska Science Parks uppdrag ligger att se till att Västsverige tar vara på de unika möjligheterna när IT, mobilitet, AI och öppen innovation förändrar hela life science-branschen. Mandatet kommer direkt från Göteborgs universitet, Chalmers, Region Västra Götaland, Göteborgs stad och Mölndals stad. Sahlgrenska Science Park driver på för tillväxt, nya bolag och nya jobb – och därigenom produkter och tjänster som förbättrar och förlänger människors liv. Det är en växande värderingsstyrd organisation som präglas av kreativitet, inkludering och målfokusering. Det är viktigt för alla medarbetare, att bidra inom alla delar av organisationen. Stämningen är ambitiös, men vi ser till att ha fötterna på jorden, med en vilja att göra skillnad på riktigt.

För mer information: https://www.sahlgrenskasciencepark.se/om-oss/

Har du frågor om tjänsten tveka inte att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Lundkvist. Om tjänsten inte är rätt för just dig, tipsa gärna ditt nätverk.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
13 februari
Sista ansökningsdag
8 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56097

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.