Redovisningsekonom

Erfaren Redovisningsekonom till Chalmers i Göteborg.

Om tjänsten

Nu söker vi för ett konsultuppdrag, dig som är en erfaren redovisningsekonom och som jobbat med projektredovisning.

Omfattning: Heltid 100%
Start: mitten av Juni.
Längd: 6 månader, eventuellt längre.

Möjlighet till distansarbete 2 dagar/vecka.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som ekonom på Fysik ingår man i en grupp på fem ekonomer, varav en är institutionsekonom, och ansvarar för ekonomiarbetet på en eller flera av institutionens avdelningar. Ekonom-gruppen arbetar tillsammans för att ta fram enhetliga arbetssätt, gemensam arbetsplanering mm och är ett stöd för varandra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera information om det ekonomiska resultatet på avdelningen samt att följa upp och analysera avdelningens olika projekt. Vidare ingår upprättande av avdelnings- och projektbudgetar och rapportering av finansiell information till projektens finansiärer. Att upprätta prognoser och se till att avdelningschefer och projektledare har tillgång till den ekonomiska information som krävs för att leda och bedriva verksamheten ingår också.

Även vissa ekonomiadministrativa arbetsuppgifter förekommer som exempelvis kontering av fakturor och löner, göra underlag för utbetalningar av diverse ersättningar samt arvodesräkningar. Förutom ovanstående förväntas man vara rådgivande i ekonomiska frågor till avdelningarnas chefer, projektledare och forskare

Vem är du?

För att vara aktuell för tjänsten, behöver du uppfylla nedan kriterier:

– Lägst en kandidatexamen i ekonomi inom redovisning eller motsvarande.
– Minst 5 års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.
– Mycket goda kunskaper i Excel och vana vid att arbeta i ekonomiadministrativa system.

Arbete med projektredovisning liksom erfarenhet från universitetsvärlden är meriterande.

Personliga egenskaper som krävs är kommunikativ och social kompetens då tjänsten kräver samverkan inom och utom institutionen. Vidare behöver man behärska engelska i tal och skrift, ha lätt för att prioritera och förmåga att klara av arbetstoppar vid t ex bokslut och budget. Även förmågor som att arbeta proaktivt och problemlösande kan vara en fördel.

För att klara arbetet krävs att man kan arbeta självständigt och är van vid att ta egna initiativ. Noggrannhet och ett gott
omdöme är självklarheter.

Om verksamheten

Låter detta som ett jobb som passar dig? Då är du välkommen att söka tjänsten via länken i annonsen. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
17 maj
Sista ansökningsdag
7 juni
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
68672