Assistent

Domstolsassistenter sökes till myndighet i centrala Göteborg

Nu söker vi flera domstolsassistenter till en Domstol i centrala Göteborg. Rollen som domstolsassistent ställer krav på att du är väldigt noggrann och ansvarstagande samt att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid via Poolia med start augusti/september och kommer pågå framtill sista oktober. Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker i augusti.

Om tjänsten

Rollen som domstolsassistent ställer krav på att du är van vid att arbeta med Office paketet och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Du ska ha gymnasieutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet från administrativt arbete och med fördel från annan myndighet. Vi kommer lägga stor vikt vid att du är noggrann, självgående och har lätt för att lära dig. Du bör även ha hög servicekänsla då du kommer att ha externa och interna kontakter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Detta uppdrag handlar om att stötta domstolshandläggarna i vissa arbetsuppgifter. På varje dömande avdelning finns ett kansli med domstolshandläggare som bereder mål och ärenden för avgörande. De sköter skriftväxling, bevakar frister, planerar rättegångsdagar, arbetar med delgivningskontroll, expedierar domar och beslut samt svarar på frågor från allmänheten via mail och telefon.

• sköta administrativa rutiner
• planera och samordna
• arbeta utifrån fastlagda rutiner
• vara ett operativt stöd för verksamheten
• formulera brev, protokoll, dokumentation m.m.
• hantera återkommande arbetsuppgifter (exempelvis kopiering, sortering och posthantering)
• assistera och ge service till en eller flera personer (exempelvis en chef eller en avdelning)

Vem är du?

Som Domstolsassistent hos denna myndighet ser vi att du:
•Har en gymnasieutbildning
•Har erfarenhet inom administrativt arbete
•Är noggrann och självgående
•Är serviceinriktad

Det är meriterande om du har har tidigare erfarenhet av arbete på en myndighet.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
8 juli
Sista ansökningsdag
28 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
65181

Elsa Jonasson

Johanna Tovesson