CFO

Chief Financial Officer (CFO) till Big Akwa

Big Akwa AB är en startup med en klar vision och en stark vilja att förändra industrin. Vårt mål är att skapa en hållbar framtid för matproduktion. Vi blir under sommaren 2024 ett publikt aktiebolag och inom fem år siktar vi på börsnotering. Du kommer att ha en viktig roll på denna resa.

Med oss får du chansen att vara en del av en viktig resa mot självförsörjning och hållbarhet. Du kommer att arbeta tillsammans med ett erfaret och mångsidigt team. Tillsammans kombinerar vi gedigen erfarenhet från etablerade industrier och nyskapande startups, med djupgående kunskap inom hållbarhet och kemi. Hos oss får du möjligheten att leda vårt finansiella team, påverka vår framtid och bidra till vår gemensamma vision.

Är du redo att hjälpa oss att nå våra mål? Då ser vi fram emot att höra från dig!

Placeringsort: Flexibelt

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som CFO hos Big Akwa AB kommer du att ha en central roll i att säkerställa företagets finansiella hälsa och tillväxt. Här är några av dina huvudsakliga ansvarsområden:

• Projektfinansiering: Utveckla och genomföra strategier för att finansiera våra projekt.
• Kapitalanskaffning: Leda insamlingsrundor och bygga relationer med riskkapitalbolag och andra investerare.
• Strategisk finansiering: Säkerställa att företaget har tillräcklig finansiering för att uppnå sina mål, inklusive hantering av strukturerade lån och exportkrediter.
• Börsnotering: Förbereda företaget för börsnotering, inklusive att genomföra ytterligare emissioner.
• Finansiell rapportering: Utveckla och övervaka finansiella rapporter och prognoser.
• Riskhantering: Identifiera och hantera finansiella risker.
• Investerarrelationer: Bygga och stärka relationer med nuvarande och potentiella investerare.

Vem är du?

Vi söker dig som har en kandidatexamen i ekonomi, finans eller liknande, gärna kompletterat med en MBA eller annan relevant vidareutbildning. Du har också relevant erfarenhet som kan bidra till verksamhetens utveckling. Du har även enastående ledarskapsegenskaper och förmåga att arbeta i tvärfunktionella team samt starka kommunikationsfärdigheter i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt.

Välkommen med din ansökan och bli en del av vår resa mot en hållbar och lönsam framtid. Du får gärna i din ansökan beskriva hur just ditt bidrag till verksamheten kan se ut. Information om Big Akwa hittar du på http://www.bigakwa.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Big Akwa AB med Poolia. Vid frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att höra av dig till Poolias rekryteringskonsult Pär Jonsson, på par.jonsson@poolia.se eller på 076-869 47 56

Om verksamheten

Sedan vår lansering 2020 har vi på Big Akwa AB arbetat för att revolutionera fiskodlingsindustrin. Genom att kombinera Recirkulerande Akvatiska System (RAS) med andra processindustrier har vi skapat en teknik som maximerar produktiviteten och lönsamheten samtidigt som vi minimerar miljöpåverkan.

Vi planerar att börsnoteras inom fem år och kommer att genomföra en ytterligare emission för att finansiera våra mål. Med en finansieringsstruktur som inkluderar stöd från Europeiska Investeringsbanken, exportkrediter och regionala medel, är vi redo att ta nästa steg. Välkommen till oss i Big Akwa AB!

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
27 juni
Sista ansökningsdag
26 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71817