Redovisningsekonom

Svenska Aerogel söker redovisningsekonom med lönekompetens

Vill du vara med i Svenska Aerogels team och utveckla framtidens material som bidrar till en hållbar värld?
Svenska Aerogel tillverkar en unik produkt Quartzene® som används för att förbättra material på olika sätt – och till och med ge helt nya egenskaper. De rör sig från start-up på väg mot scale-up och jobbar med kunder och partners på många håll i världen. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2016.

För att lyckas behöver de nu stärka sin ekonomiavdelning med en noggrann och strukturerad redovisningsekonom med lönekompetens. Tjänsten är på 60% och placerad i Gävle. Då tjänsten som redovisningsekonom är ny och företaget växer kan det finnas möjligheter till att utöka tjänstens omfattning från 60%.

Passar denna bild in på dig? Och är du redo för nya utmaningar i ett expansivt bolag? Tveka inte, utan skicka in en ansökan redan idag!

Om tjänsten

Svenska Aerogel är ett innovativt hållbarhetsföretag som utvecklar, producerar och kommersialiserar nanomaterialet Quartzene. De har sitt kontor och tillverkning i Gävle där de arbetar med allt ifrån utvecklingsstöd i lab, tillverkningsteknik, till sälj och logistik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

– Ansvarig för löpande bokföring och redovisning.
– Ansvarig för löneadministration.
– Ansvarig för kund- och leverantörsreskontra, inkl. kravhantering.
– Ansvarig för redovisning av skatter till Skatteverket.
– Avstämningar och framtagning av uppgifter i samband med månads-, kvartals- och årsbokslut.
– Framtagning av statistik.
– Frakt och logistikadministration
– Sortering av inkommande post, hantera diverse kontorsinköp m m.

Då Svenska Aerogel är i en expanderingsfas finns stora möjligheter till utveckling i denna roll. Detta är ett litet bolag och din flexibilitet är en viktig egenskap för att assistera dina kollegor med andra arbetsuppgifter vid behov.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet och kunskap av löpande bokföring samt löneadministration och känner dig trygg i din kompetens inom dessa områden. Du har vana att hantera affärssystem gällande redovisning samt kund- och leverantörsreskontra. Det är meriterande om du har tidigare vana av av att hantera kostnadsställe- och projektredovisning samt om du har tidigare erfarenhet av affärssystemet Monitor.

Du kan ta självständigt ansvar i ditt arbete, driva processer framåt, har insikt och förstår orsak och verkan, helhetsperspektiv, ordningsam, strukturerad, pedagogisk, orädd för konflikter och engagerad samt har en förståelse för att det kan krävas högt arbetstempo under vissa perioder.

Arbetet kräver att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Om verksamheten

Svenska Aerogel bidrar till att industrier kan utveckla nya produkter med egenskaper som formar framtiden till att vara mer hållbar. Svenska Aerogels koncept för tillverkning av Quartzene är unikt och adresserar hållbarhet i flera led. För att framställa Quartzene används naturliga resurser – Kisel, vatten och energi i en patenterad grön process.

Fabriken finns i Gävle med goda förbindelser till flyg, båthamn och järnväg. Platsen är väl lämpad med traditionellt hög kompetens inom materialteknik och processindustri.

Ansök nu
Stad
Gävle
Publicerad
13 januari
Sista ansökningsdag
31 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
58429

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.