Logistiker

Logistiker till Swed Handling i Norrköping

Swed Handling, Sveriges ledande kemikaliedistributör, söker nu en logistiker. Vill du arbeta i en bred roll på ett företag i en expansiv fas? Värderar du att vara en del av ett engagerat och serviceinriktat team med god gemenskap? Då har vi chansen för dig!

Om tjänsten

Som logistiker på Swed Handling kommer du att ha en central roll och integrerar med både produktionsplanering och inköp i den dagliga verksamheten. Du ansvarar bland annat för upprättande av inköpsförslag och avrop på material. Du bevakar och underhåller register med överföringar och kategorisering av varor, samt kontrollerar beställningspunkter, lagernivåer, leverantörsfakturor och leverantörskontakter.

Du ingår i ett sammansvetsat team bestående av fyra inköpare och två produktionsplanerare med placering i Norrköping. Medarbetarna har variation avseende antal verksamma år i branschen och det finns en välfungerande gruppdynamik. Du rapporterar direkt till Logistikchef.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och att du anställs direkt hos Swed Handling med 6 månaders provanställning.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen ingår stimulerande och varierande arbetsuppgifter på en dynamisk arbetsplats.

– Upprättande av inköpsförslag och avrop av material
– Kontrollera beställningspunkter och lagernivåer
– Logistikstrategi och säkerställa flöden i relation till produktkategorier
– Leverantörskontakter
– Leverantörsfakturor
– Utvecklingsarbete inom aktuellt område

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Om du har en bakgrund som produktionsplanerare eller inköpare är detta meriterande, samt erfarenhet av planering inom tillverkande industri.

Som person letar vi efter dig som är social och trivs med ett arbete där du har många kontaktytor. Du är lyhörd, kommunikativ och lösningsorienterad. Du behöver vara nyfiken och besitta en hög självdisciplin och struktur i ditt dagliga arbete. Vi ser att du är en lagspelare som har en förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra avdelningar, samt att du är prestigelös och trivs i en flexibel miljö med högt arbetstempo.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i Officepaketet och Excel. Du har tidigare erfarenhet av att jobba i affärssystem och det är särskilt meriterande om du har kunskap i BC eller Dynamics NAV. Du behöver ha obehindrade kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Om verksamheten

Swed Handling AB är en kemikaliedistributör med huvudkontor och lager i Norrköping, kontor och lager i Gävle, Björketorp samt försäljningskontor i Lund. Swed Handling har ca: 90 anställda. I företaget finns även dotterbolaget Kemiverken i Skänninge samt Kelbeco, som förädlar svenska livsmedel. Verksamheten utgörs av försäljning av flytande och fasta kemikalier till bland annat industri, kommun och landsting samt färggross. Företagspolicyn är att leverera rätt produkter, i rätt tid med hög servicegrad och hög flexibilitet.

Ansök nu
Stad
Finspång
Publicerad
23 februari
Sista ansökningsdag
5 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70659