Business Controller

Business Controller sökes till tillverkande företag i Finspång!

Är du en erfaren ekonom som letar efter en spännande möjlighet inom tillverkningsindustrin? Då behöver du inte leta längre! Vi söker för närvarande en skicklig Commercial/Business Controller till vår kunds dynamiska team i Finspång.

Tjänsten är en tillsvidareanställning vilket innebär att du blir anställd direkt av vår kund och rekryteringsprocessen drivs av Poolia. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som vår Controller kommer du att ges möjlighet till professionell tillväxt och karriärutveckling i en stödjande och samarbetsinriktad miljö. I den här tjänsten kommer du att spela en viktig roll i utvecklingen och underhållet av finansiella kontroller, processer och system samt säkerställa att dessa är i linje med lokala lagstadgade krav. Du ansvarar för att säkerställa och övervaka insamling, analys och konsolidering av finansiella uppgifter i din region och bistår den europeiska styrekonomen.

Du kommer att få möjlighet att ingå i ledningsgruppen. Du tar ledningen för alla aspekter av finansiella bidrag till beslutsprocesserna, samt tillhandahåller aktuella och korrekta finansiella data och analyser till verksamheten och koncernens aktieägare. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt för att stödja verksamheten och vara den finansiella vägledaren för alla affärsbeslut.

Tjänsten är på plats i Finspång. Det finns möjlighet till distansarbete ca 1 dag i veckan och sker i överenskommelse med chef.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer att arbeta i en bred roll där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

– Förberedelse av månatliga finansiella konton
– Ägande av månadsslut och granskningsförfaranden från post till rapport
– Nära samarbete med European Financial Controller för att säkerställa att månadsräkenskaperna är klara i tid och korrekta
– Budgetberedning och kontinuerlig översyn
– Analysera finansiella resultat, förbereda ledningsrapporter och ge insikter för att stödja strategiskt beslutsfattande
– Arbeta nära det kommersiella teamet (försäljning) för att kontinuerligt övervaka lönsamheten för både kund och produkt
– Försäljningsanalys för att spåra resultat på vecko- och månadsbasis
– Stödja ERP-förbättringsprojekt och implementering
– Delta i olika finansrelaterade projekt efter behov

Vem är du?

Vi tror att du har en kandidatexamen inom finans, redovisning eller relaterat område och minst 3+ års erfarenhet från en professionell redovisningsmiljö, med fördel inom en tillverkningsorganisation. Du har erfarenhet av att leda och övervaka ett företags finansiella kontroll- och rapporteringsaktiviteter, samt dokumenterad kunskap om bästa praxis. Det är viktigt för oss att du har erfarenhet av att implementera nya processer och system för att uppnå kontinuerliga förbättringsinitiativ. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med Odoo. Koncernspråket är engelska, därför behöver du vara flytande i både engelska och svenska, både skriftligt och muntligt.

Som person har du en stark can-do- och framåtlutad attityd, du har förmågan att leda och arbeta på eget initiativ. Du är trygg i att fatta beslut och tycker om att arbeta självständigt såväl som i team. Du har en stark analytisk förmåga som återspeglas i ditt arbete och du lägger märke till detaljer som gör skillnad.

Om verksamheten

Vi är ett ledande tillverkningsföretag i Finspång som ingår i en större koncern. Vi levererar högkvalitativa produkter och innovativa lösningar till vår globala kundkrets. Med en rik historia av excellens och ett engagemang för ständiga förbättringar är vi stolta över vårt engagemang för kundnöjdhet och medarbetarutveckling.

Ansök nu
Stad
Finspång
Publicerad
14 april
Sista ansökningsdag
28 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70793

Andrea Trägårdh