Redovisningsekonom

Redovisningsekonom till Solørbioenergi i Falköping

Brinner du för både redovisning och hållbarhetsfrågor? Nu har du möjligheten att arbeta med ekonomin på ett företag som är ledande inom förnybar energi. För Solørbioenergis räkning söker vi dig som är en självständig redovisningsekonom och letar efter nästa möjlighet. Start efter överenskommelse, inledningsvis på konsultbasis med möjlighet till förlängning och distansarbete framöver.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen redovisningsekonom ansvarar du för redovisningen i ett av företagets dotterföretag som bedriver fjärrvärmeverksamhet i Falköping med omnejd. Arbetet omfattar hela redovisningskedjan, från löpande redovisning, inklusive reskontror och skattedeklarationer, månads- och årsbokslut samt rapportering till koncernen.

Tjänsten innebär även löpande kontakt med regionchefen samt med financial controller för affärsområde fjärrvärme.
I rollen har du även ansvaret för redovisningen i ytterligare två tidigare koncernbolag, som utförs på uppdrag av den nya ägaren.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett par års relevant erfarenhet från likvärdigt arbete och som har god kännedom om lagstiftning gällande redovisning. Det är meriterande om du har arbetat i ekonomisystemet Visma Administration, men inget krav.

För att lyckas och trivas i rollen som redovisningsansvarig tror vi att du är kommunikativ och trivs bra i nära samarbete med dina kollegor. Som person är du ansvartagande och lämnar aldrig en arbetsuppgift ogjord. Vidare behöver du ha ett strukturerat arbetssätt, vara noggrann och analytisk. Därtill ser vi att du är en handlingskraftig person som driva av att lösa problem.

Om verksamheten

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 465 000 användare varje dag. Företaget finns på 249 platser i framför allt Sverige och Norge där företaget producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier. Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill företaget bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Inom ramen för koncernens verksamhet finns 68 energianläggningar, 104 färdig-värmeanläggningar, 3 miljöterminaler, 4 pelletsfabriker samt 1 brikettfabrik. Den årliga energileveransen uppgår till ca 2,3 TWh i form av värme och biobränsle. Koncernen har drygt 8 250 kunder och antalet anställda uppgår till ca 300 stycken.

Ansök nu
Stad
Falköping
Publicerad
21 september
Sista ansökningsdag
14 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65865