Inköpare

Erfaren upphandlare till Eslövs kommun

Eslövs kommun rekryterar nu en verksamhetsorienterad och erfaren Upphandlare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträdesdatum kan anpassas efter din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad organisation som fokuserar på professionalism och långsiktighet? Vill du ha ett tydligt självständigt ansvar samtidigt som du jobbar på en avdelning präglad av en tydlig teamanda? Då kan detta vara tjänsten som du söker.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst med ett tydligt affärsfokus med många interna och externa kontakter.

Som erfaren Upphandlare kommer du att genomföra upphandlingar och även medverka vid vidareutveckling av processer och rutiner inom inköps-/upphandlingsområdet.

Dina viktigaste arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:

• Genomföra upphandlingar och stödja vid förnyad konkurrensutsättning och avrop
• Utveckla avtal och affärer i linje med Eslövs kommuns övergripande mål och planer
• Du bistår med konsultativt råd och stöd i organisationen och representerar Eslövs kommun i interna såväl som externa nätverk, bland annat genom information och utbildning.
• Kvalitetssäkra upphandlingar, upphandlingsdokument och utvärderingsmodeller
• Delta i utvecklingsarbetet inom upphandlings- och inköpsområdet.

Du ingår i en avdelning med sex Upphandlare, två E-handelsspecialister och en Inköpssamordnare. Tjänsten rapporterar till Eslövs kommuns centrala Inköps- och upphandlingschef.

Vem är du?

Du har relevant utbildning från högskola/universitet eller YH/KY. Du bör ha minst 4 års relevant arbetslivserfarenhet av LOU.

Du arbetar troligen idag som jurist, upphandlare, inköpare eller i en liknande roll inom kommunalt bolag, kommun, region eller stat alternativt hos leverantör som arbetar med den offentliga sektorn, på konsultbolag eller advokatbyrå.

Tjänsten innehåller främst taktiska och strategiska delar. Har du tidigare erfarenhet av kategoriansvar och/eller att driva upphandlingar i projektform är det meriterande.

Arbetet som erfaren Upphandlare ställer höga krav på noggrannhet och struktur och du har en god förmåga att prioritera och planera arbetsuppgifter så att du kan arbeta i flera processer samtidigt. Det är viktigt att kommunens upphandlingar genomförs inom utsatt tid vilket ställer krav på leverans och resultat och du ska i rollen som upphandlare vara bekväm med att fatta självständiga beslut för att nå kommunens mål.

Du har goda kunskaper om affärer och ser möjligheter där andra inte gör det, likaså är du pedagogisk och skicklig på att kommunicera på ett tydligt och konkret sätt i tal och skrift.

Tjänsten kräver integritet, omdöme och professionalism.

För att vara framgångsrik i tjänsten tror vi att du är:

• Driven och strukturerad person som kan föra processen framåt, vara en lyhörd kravställare som kan sätta sig in i och förstå verksamhetens behov samt kunna konkretisera omsätta behoven i avtal och affär
• Lagspelare som ser fördelarna med att ta ett gemensamt ansvar för avdelningens och Eslövs kommuns utveckling inom upphandlings-/inköpsområdet genom att samverka både internt och externt
• Intressentorienterad
• Utvecklingsorienterad

Du behärskar svenska i tal och skrift. Vidare har du goda kunskaper i Excel och Office-paketet i övrigt.

Arbetspsykologisk testning ingår i rekryteringsprocessen. Bakgrundskontroll kommer att genomföras avseende slutkandidat.

Om verksamheten

Eslövs kommun är en värderingsstyrd kommun med ett enat arbetssätt. Tillsammans arbetar vi genom engagemang, nyskapande och allas lika värde för att Eslöv ska vara Skånes bästa kommun att bo och verka i år 2025.

Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunensinvånare. Med jobbet följer goda utvecklingsmöjligheter.

Det finns många goda anledningar till att välja Eslövs kommun som arbetsgivare. Här har vi samlat tio av dem: https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Läs också mer om kommunen på https://eslov.se/

Ansök nu
Stad
Eslöv
Publicerad
10 november
Sista ansökningsdag
4 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66470