Teknisk säljare

Svenska Närko rekryterar regional utesäljare

Har du erfarenhet ifrån transportbranschen? Är du en serviceinriktad person med intresse för sälj och en can-do attityd? Då kan det vara tjänsten för dig!

Svenska Närko befinner sig i en expansiv fas och söker en regional utesäljare för påbyggnader, släpvagnar och trailers. Hos Svenska Närko är det ett högt tempo men också högt i tak och här har varje medarbetares insats stor betydelse. Gänget på Svenska Närko uppskattar varandras kunskaper, ger stöd åt varandra och ser till att arbetsplatsen präglas av trivsel och gemenskap.

Du blir anställd av Svenska Närko, med placering i Köping. Vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen och ser fram emot att läsa din ansökan. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Svenska Närkos nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Som regional utesäljare hos Svenska Närko får du en spännande roll med stort eget ansvar och befogenheter. Genom att aktivt leta efter nya affärsmöjligheter och vårda befintliga relationer skapar du långsiktiga samarbeten som bygger på förtroende och värdeskapande. Din uppgift är att i nära dialog förstå kundernas behov och erbjuda lösningar som överträffar deras förväntningar. Genom ditt arbete och samarbete med övriga kollegor säkerställer du att varje affär är en framgångsrik resa från början till slut.

Du kommer att rapportera direkt till VD:n och ansvara för försäljningen av Närkos produkter inom ditt tilldelade geografiska område, vilket omfattar ”mellan Sverige”.

Då det förekommer frekventa resor i tjänsten så ser vi ser gärna att du är bosatt i Mälardalen för att dels kunna utgå från verkstaden i Köping men även för närheten till kunderna. Ditt arbete kommer till stor del att utföras ute hos Närkos kunder, där du fungerar som företagets ansikte utåt gentemot både nya och befintliga kunder samt återförsäljare i din region.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Genomföra nykundsbearbetning genom att prospektera, boka möten, träffa potentiella kunder, vårda relationer och utveckla samarbeten
• Ansvar för kalkylering och offertarbete
• Affärsutförande inklusive leverans och efterkalkyl
• Underhålla starka relationer med kunder och återförsäljare
• Utforska och identifiera nya affärsmöjligheter inom din region
• Presentera och sälja lösningar med en strategisk och konsultativ försäljningsstrategi
• Samarbeta med koncernens avdelningar för produktion och leverans för att säkerställa att kundernas förväntningar inte bara möts utan överträffas

Vem är du?

För att trivas i rollen söker vi dig med tidigare erfarenhet av liknande arbete inom transportbranschen eller likvärdig bransch såsom entreprenad-, skogs- eller jordbrukssektorn. Du har även tidigare erfarenhet av uppsökande försäljning (B2B) med dokumenterat goda resultat. Vidare så ser vi att du har en god teknisk förståelse och är van att arbeta i affärssystem.

I denna tjänst är det krav på B-körkort. C och CE-körkort är meriterande.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du förtroendeingivande och noggrann med en naturlig talang för att bygga och vårda långsiktiga relationer. Du trivs i en social miljö och har en stark förmåga att kommunicera effektivt och tydligt, vilket gör att du lätt kan förstå och anpassa dig till kundens behov. Dessutom är du strukturerad och organiserad, vilket gör att du effektivt kan hantera flera uppgifter samtidigt och uppnå önskade resultat. Med din uthållighet och tålamod är du inte rädd för utmaningar och konflikter, utan hanterar dem på ett professionellt och konstruktivt sätt för att säkerställa en positiv kundupplevelse och långsiktig affärsrelation.

Det är meriterande om du har framgångsrik erfarenhet av, eller en tydlig vilja/förmåga att utvecklas till en gruppledare för försäljningsteamet, då Svenska Närko på sikt har möjlighet att erbjuda en sådan roll till rätt person.

Om verksamheten

Närko är en av Nordens ledande tillverkare av släpvagnar och påbyggnader. Produktionen och säljkontoren finns i Norden och våra produkter används på alla europeiska vägar. Vår stolthet ligger i produkter och eftermarknad av toppkvalitet, som medför både säkerhet på vägarna och pålitliga transporter.

Sedan 1950-talet har vi erbjudit våra kunder ett brett sortiment av släpvagnar och påbyggnader. Vi söker ständigt efter nya, bättre lösningar för våra kunder och vill erbjuda dem mer än produkter och tjänster – nämligen en kompanjon. För att lyckas med detta finns våra sälj och eftermarknadsbolag i Finland, Sverige och Norge. Allt för att säkerställa en smidig kundbetjäning.

I Närko koncernen ingår även Atrans AB. Atrans affärsinriktning är kundanpassade släpfordon och lastbilspåbyggnationer specialiserade för vägtransporter av skogsbaserade råvaror och produkter (flis, pellets, biobränsle, sågat virke, papper -och pappersmassa, styckegods m m).

Ansök nu
Stad
Eskilstuna
Publicerad
27 mars
Sista ansökningsdag
24 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71100