Produktutvecklare

R&D Manager till expansiva Nutifood Sweden

Nutifood Sweden AB befinner sig i en tillväxtfas och till verksamheten i Bjuv söker vi nu utvecklingsorienterad och strukturerad R&D Manager. Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du samarbeta med bolagets kunder vad det gäller produktutveckling? Vill du också arbeta nära funktionerna inom företaget för kvalitet, produktion, inköp och ekonomi? Motiveras du av att leverera hög kvalitet och att skapa nöjda konsumenter? Trivs du i en självständig roll samtidigt som du också ingår i olika team/projekt? Då kan detta vara jobbet som du söker.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i en internationell miljö. Nutifood kännetecknas av korta beslutsvägar, en hög ambitionsnivå och professionalism.

Företaget tillverkar produkter för känsliga konsumenter såsom spädbarn och äldre, vilket innebär att produkterna är hårt reglerade i lagstiftningen. Därför är det viktigt att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad om relevant livsmedelslagstiftning, för att företaget ska kunna leva upp till de krav som myndigheterna ställer.

Utvecklingen av nya produkter innebär att du måste anpassa produkternas närings-sammansättning så att den är optimal för den tänkta åldersgruppen. Produkterna måste också utformas utifrån företagets produktionsprocesser så att tillverkningen blir så effektiv som möjligt. Arbetet innebär kontinuerlig avstämning mot kund och målet är att ta fram produkter som uppfyller kundens krav på konkurrenskraftighet samt konsumenternas förväntningar på hög kvalitet.

Genom vårt forskningscenter NNRIS har du även samarbete med våra kollegor på moderbolaget i Vietnam liksom med olika universitet och forskningsinstitut.

Tjänsten rapporterar till VD.

Vem är du?

Du har en universitets-/högskoleutbildning inom livsmedel (kemi, nutrition eller teknik) alternativt att du har en annan relevant akademisk examen.

Vi tror att du minst har 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvarsområden inom ett tillverkande företag inom livsmedelsindustrin. Du har kunskap om HACCP, GMP och livsmedelslagstiftning.

Har du även erfarenhet av en internationell miljö och QA är meriterande. Tidigare erfarenhet av Asien är värdefullt.

Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av projektarbete och processutveckling. Har du även kunskap om och/eller tidigare jobbat med kosttillskott är det ett plus.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet.

Som person är du drivande, kommunikativ, utvecklingsorienterad och resultatinriktad. Vidare är du noggrann och har ett sinne för detaljer samt är strukturerad. Du har också ett stort intresse för innovation och öppenhet för nya idéer. Vi tror också att lyhördhet, flexibilitet och anpassningsbarhet är värdefullt i tjänsten.

Vid rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Om verksamheten

Nutifood Sweden har en 45-årig tradition av tillverkning av torkade mjölkprodukter såsom modersmjölksersättning, välling och gröt. Bolaget i Bjuv har ca 30 medarbetare. Nutifood Sweden har ett nära samarbete med den vietnamesiska koncernen Nutifood.

Tillverkningen i Bjuv står under Livsmedelsverkets kontroll och vi har FSSC 22 000 och EU-ekologisk certifiering.

Nutifood har också ett hållbarhetsfokus. Vi väljer närproducerade råvaror när det är möjligt och arbetar ständigt för att minimera energi- och vattenförbrukningen.

Läs mer om verksamheten på https://nutifoodsweden.com/ och https://nutifood.com.vn/en

Ansök nu
Stad
Bjuv
Publicerad
25 januari
Sista ansökningsdag
26 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67393