Säkerhetsingenjör

EHSE Manager för interimsuppdrag hos global koncern i Avesta!

Har du tidigare erfarenhet av systemarbete inom EHSE (Environment, Health, Safety & Energy) samt flertalet års erfarenhet av ledarskap, utveckling, implementering och kontinuerlig förbättring av EHSE-hanteringssystem? Just nu söker vi en EHSE Manager för interimsuppdrag hos vår väletablerade och internationella kund i Avesta! Uppdraget är på heltid och förväntas starta omgående för att åtminstone pågå under sex månader. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som chef för EHSE leder, stöder, utvärderar och samordnar du utveckling av ledningssystemet kopplat till EHSE. Detta inkluderar stöd för organisationens uppfyllande av interna och externa krav inom EHSE. Du den viktigaste kontaktpersonen för EHSE vid siten i Avesta. Vidare ansvarar du för ett team på fyra personer som du leder i arbetet kopplat till EHSE.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Stödja utvecklingen av koncernens säkerhets- och miljösystem för att uppnå visionen
• Se till att säkerhets- och miljöplaner lanseras i rätt tid
• Stödja utvecklingen av gruppsäkerhetsstandarder och säkerställa lokalt genomförande av säkerhetsstandarder och miljökrav
• Genomföra säkerhetsrevisioner/-granskningar som en del av ett regelbundet revisionsschema för att säkerställa framsteg mot säkerhetsplanen och genomförandet av säkerhetsstandarder.
• Säkerställa, tillsammans med avdelningschefer, att lämplig utbildning levereras till alla siter.
• Se till att processen för utredning av alla incidenter slutförs för att säkerställa ”inga upprepningar” tack vare analysen av grundorsaken.
• Leda och hantera EHSE-funktionen på plats samt representera teamet inom sitens ledarskapsteam.
• Representera siten i Group Safety Network
• Implementera nya lagar och krav angående EHSE samt se till att organisationerna är medvetna om dessa krav.
• Säkerställa intern och extern kommunikation inom EHSE.

Vem är du?

För att kvalificera dig till rollen som EHSE Manager söker vi dig som är examinerad civilingenjör eller annan tillämplig utbildning på universitetsnivå. Du har tidigare erfarenhet av EHSE-systemarbete samt flertalet års erfarenhet av ledarskap, utveckling, implementering och kontinuerlig förbättring av EHSE-hanteringssystem – gärna från industriverksamhet. Vidare värdesätts erfarenhet av affärsplanering, strategiutveckling, projektledning, ledningsgruppsarbete samt goda förhandlingskunskaper.
Som person är du kommunikativ och besitter flytande kunskaper i såväl svenska som engelska. Du är analytisk, strukturerad samt mål- och resultatinriktad med ett systematiskt sätt att arbeta. Vidare besitter du mycket goda ledaregenskaper och har ett stort intresse för att utveckla medarbetare och team.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Avesta
Publicerad
4 maj
Sista ansökningsdag
25 maj
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
59657

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.