Ekonomiassistent

Ekonomiassistent / Exportadministratör till EMVE

Poolia söker för rekrytering till EMVE en självgående och noggrann Ekonomiassistent / Exportadministratör. Tjänsten är på heltid och placerad vid huvudkontoret i Åstorp.

Vill du arbeta i ett långsiktigt och framgångsrikt familjeföretag? Är du intresserad av en utvecklande tjänst i en internationell miljö?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en varierad tjänst med många kontakter i ett framgångsrikt bolag som kännetecknas av korta beslutsvägar, en hög ambitionsnivå och en närhet till sina kunder.

I dina arbetsuppgifter ingår främst:

• Kundreskontra inklusive fakturering, inbetalningar och påminnelser
• Avstämningar
• Exportdokumentation: Utfärda dokument och intyg som används i internationell handel
• Tulladministration
• Backup inom leverantörsreskontra

Du rapporterar till Ekonomichefen.

Vem är du?

Vi söker dig som är gymnasieekonom eller har gått en YH-/KY-utbildning alternativt att du har en kandidatexamen.

Vi tror att du har minst 3 års relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Den ideala kandidaten har redan erfarenhet både som ekonomiassistent och från export-/tull-/fraktområdet. Vi lägger dock vikten vid att du kan bidra med din kompetens och erfarenhet inom hanteringen av logistikfrågor när det gäller export.

Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Du har också minst normalgoda kunskaper i engelska i tal och skrift då en stor del av bolagets försäljning går på export.

Vi använder Monitor som affärssystem. Du har minst normalgoda kunskaper i Excel och Word.

Som person är du självgående, noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du tycker om att vara flexibel och kan prioritera samt planera ditt eget arbete och hålla deadlines. Vidare är du samarbetsinriktad, kommunikativ och jordnära.

Om verksamheten

EMVE är ett familjeföretag med ca 45 anställda och en omsättning på ca 110 Mkr.

Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för skonsam hantering av grönsaker och livsmedel. Vi representerar mer än 100 års kompetens för leverans av maskiner till potatis, morot, grönsaker och livsmedelsindustrier. Vi står för hög kvalitet, service och funktionspålitlighet baserad på modern teknik.

EMVE projekterar

Vi är specialist på att projektera och skräddarsy produktionslinjer i nära samarbete med kunden. Våra produktionslinjer karaktäriseras av skonsam och rationell hantering av produkten. Vårt maskinutbud har en stor spännvidd. Allt från mottag, sortering, tvättning, silobuffertering, provtagning vidare till paketering och palletering. Även maskiner för skalning och process ingår i sortimentet.

EMVE levererar

Vi erbjuder nyckelfärdig utrustning, dvs allt ingår såsom frakt, montering, manöversystem och utbildning. Vi möter konsekvent livsmedelsindustrins högt ställda krav på hygien tillförlitlighet, underhållskrav och säkerhet

Se vidare http://www.emve.com för närmare information om bolaget.

Ansök nu
Stad
Åstorp
Publicerad
6 mars
Sista ansökningsdag
31 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56446

Peder Bjursten

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.