Arbetsledare

Arbetsledare till Mekaniska avdelningen

Är du en ledare med stort engagemang och förmåga att utveckla både verksamhet och eget team? Har du erfarenhet av arbete med mekaniska konstruktioner? Vill du vara med på resan att ytterligare utveckla underhållet i en modern gruva med fokus på mekanisk utrustning? Värderar du att arbeta i ett företag med stark säkerhetskultur och bra värderingar? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Zinkgruvan Mining söker en arbetsledare till avdelningen för fasta mekaniska anläggningar

Om tjänsten

Som arbetsledare för den mekaniska avdelningen på Zinkgruvan Mining leder och utvecklar du verksamheten och medarbetarna. I rollen kommer du leda, fördela och följa upp det dagliga arbetet på avdelningen utifrån verksamhetens behov och agera expertstöd i mekaniska frågor. Rollen innebär Ansvar för reparationer och underhåll av mekaniska anläggningar i gruvan såsom uppfodringsanläggning, pumpbassänger, hissar, skippar och schakt samt en mekanisk bearbetningsavdelning. Till din hjälp att leda avdelningen har du en underställd planerare. Du ansvarar även för att upprätthålla och utveckla kundkontakter inom ditt ansvarsområde, främst mot entreprenörer och leverantörer. Rollen innebär fullt personalansvar för 17 skiftgående anställda och innefattar bland annat rekrytering, rehabilitering och introduktion av nyanställda samt arbetsmiljöansvar för externa samarbetspartners. Du rapporterar direkt till gruvans underhållschef.

Vem är du?

Då rollen är bred och komplex ser vi att du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå inom mekanik och minst ett par års erfarenhet av mekaniskt underhåll med fördel inom tung industri och gärna kunskaper inom svets, fräs och/eller svarv. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande position med fullt personalansvar. Då vi prioriterar säkerheten framför allt är det viktigt att du delar den inställningen och vi ser gärna att du har arbetat i liknande miljöer. Att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift är något du känner dig bekväm med och du har goda generella IT- kunskaper. Meriterande är om du har erfarenhet av större underhållssystem såsom SAP. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person är du en motiverande ledare med ett coachande förhållningssätt. Du är en uthållig relationsbyggare som vågar utmana och som ser möjligheter och du triggas av problemlösning. Då Zinkgruvan står inför framtida utmaningar inom automation och digitalisering är det en klar fördel om du tidigare varit delaktig i implementation och utveckling inom dessa områden.

Om verksamheten

Zinkgruvan Mining bryter malm och producerar koncentrat av zink, koppar och bly. Metaller har en avgörande betydelse för ett modernt samhälle. Det gör oss till en viktig aktör i klimatomställningen. På Zinkgruvan Mining kombinerar vi långsiktig hållbarhet med digital utveckling och stolt tradition.

Zinkgruvan Mining finns strax utanför Askersund, nära både natur och storstad. Vi är inte bara Sveriges äldsta och sydligaste gruva i bruk, vi är en arbetsplats för 460 medarbetare med många olika yrkesroller. Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med varierande uppgifter och stora utvecklingsmöjligheter, även internationellt. Zinkgruvan Mining är en del av den internationella koncernen Lundin Mining med huvudkontor i Vancouver, Kanada och med verksamhet över hela världen. Läs gärna mer på http://www.zinkgruvanmining.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna process samarbetar vi med Poolia Örebro AB, har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla D Göranzon, 070-090 62 49.

Ansök nu
Stad
Askersund
Publicerad
10 november
Sista ansökningsdag
10 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69932