Redovisningschef

Utvecklingsorienterad Redovisningschef

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB söker nu en Redovisningschef till bolagsredovisningen inom affärsområde Industri (där Lambertsson, Swerock och Peab Asfalt bland annat ingår) med ett genuint intresse för ledarskap. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för bolagsredovisningen i Sverige. Tjänsten är placerad i Ängelholm och avser en tillsvidareanställning.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och rapportering i ett större bolag eller i en koncern? Brinner du för vidareutveckling av processer, arbetssätt och dina medarbetare?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett av Nordens ledande byggföretag som kännetecknas av professionalism, hållbarhetsfokus och hög ambitionsnivå. Tjänsten innebär många kontaktytor inom affärsområdet och koncernen.

Tillsammans med dina 8 medarbetare kommer du att leda, driva och utveckla Peab Industris redovisning, processer, rapportering och IT-stöd. Ett systembyte till Microsoft Dynamics 365 genomförs under 2024 och fokus ligger på att använda systemet på bästa sätt, fokusera på värdeskapande uppgifter och renodla för att få ett effektivt arbete, processer och rutiner.

En viktig del i ditt uppdrag är att vidareutveckla dina medarbetare i gruppen och tillsammans skapa en trygg och leveranssäker organisation där varje individ trivs, utvecklas och ges möjlighet att ta ansvar. Kulturen hos oss är prestigelös och vi hjälps åt för att nå gemensamma mål. Kollegialt lärande och delaktighet är något vi prioriterar högt och som präglar vår vardag.

I dina ansvarsområden ingår främst:

• Övergripande legalt ansvar för redovisning och rapportering för affärsområdet
• Driva utveckling, förbättringar och digitalisering av arbetssätt och processer
• Leda och utveckla medarbetarna i gruppen
• Samverka med övriga AO, reskontragrupper, lön, controlling och koncernekonomi
• Arbetsmiljöansvar
• Aktiv medverkan i ledningsgrupp
• Budget- och prognosansvar för din redovisningsenhet
• Bedömning av tjänstedebitering av bolagsredovisning

Du rapporterar till avdelningschefen för redovisning för Peabkoncernens svenska dotterbolag.

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi/redovisning samt god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som redovisningschef, redovisningsansvarig, teamchef, financial controller, revisor, redovisningskonsult eller annan närliggande roll. Har du tidigare erfarenhet av lagerhantering, anläggningstunga bolag eller leasing ser vi positivt på detta.

Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerad externredovisning enligt K3, bokslutsarbete, rapportering, skatteberäkning och årsredovisningar i större bolag. Har du även kunskap om IFRS är det värdefullt.

Du har ett genuint intresse av att utveckla och coacha dina medarbetare samt få dem att trivas. Du jobbar idag som chef eller teamledare alternativt att du idag har en arbetsledande roll och nu känner dig redo för en chefsbefattning.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta processorienterat. Du har tidigare jobbat i projekt inriktade mot processförbättringar och du kan agera som kravställare mot övriga organisationen.

Som person trivs du i en dynamisk vardag och i en omväxlande roll. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du trivs med att leda andra och du brinner för att hjälpa medarbetarna att prestera på topp i sitt arbete och nå sin fulla potential.

Du är förtroendeingivande och analytisk. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda långsiktiga relationer internt och externt. Med ditt coachande och kommunikativa sätt är du en entusiasmerande person med en god motivationsförmåga.

Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt eget samt din grupps arbete från ett helikopterperspektiv. Du har en förmåga att se värdeskapande aktiviteter utifrån ditt ansvarsområde och driva igenom förändring för att strategiskt jobba mot redovisningsavdelningens mål i affärsplanen.

Vi erbjuder
========
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Vi vill se dig utvecklas. Att våra duktiga medarbetare och chefer har rätt kunskap och kompetens är avgörande för vår framgång. Hos oss har du alla möjligheter att forma din egen karriär och prova på nya, utmanande uppgifter.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Läs gärna mer om Peabkoncernen och Peab Industri samt utvecklingsmöjligheter på https://peab.se/ och https://peab.se/om-peab/lar-kanna-oss/var-verksamhet/ao-industri/ samt https://peab.se/karriar/att-jobba-pa-peab/utvecklas-i-peab/

Ansök nu
Stad
Ängelholm
Publicerad
4 juli
Sista ansökningsdag
4 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71862