Kommunikationsdirektör

Kommunikationsdirektör till Södersjukhuset

Ser du dig själv som en framgångsrik ledare och är redo att ta dig an ett inflytelserikt och livsviktigt uppdrag? Vi söker nu en Kommunikationsdirektör där stor möjlighet finns att stärka både vården i Stockholm som varumärket Södersjukhuset och vara ansiktet utåt och inåt i organisationen. Var med och skapa berättelsen om SÖS och utvecklas vidare tillsammans i en prestigelös miljö på ett av Sveriges ledande akutsjukhus!

Om tjänsten

Som avdelningschef och kommunikationsdirektör har du det övergripande ansvaret för kommunikationsarbetet på Södersjukhuset och har personalansvar för sex medarbetare. I rollen ingår ansvar att leda, driva, samordna och utveckla kommunikationsarbetet på Södersjukhuset.

Kommunikationsavdelningen på Södersjukhuset arbetar med både intern och extern kommunikation och ansvarar för sjukhusets intranät, webbplats, sociala medier, mediahantering samt kriskommunikation. Kommunikationsdirektören ansvarar för Södersjukhusets varumärke och att förvalta och utveckla budskap och plattformar så att de ger en god och rättvisande bild av sjukhusets verksamhet.

Som avdelningschef ingår du i Södersjukhusets övergripande ledningsgrupp och rapporterar till VD. Det innebär att du deltar i och bidrar runt övergripande ledningsfrågor och ger ett strategiskt kommunikationsstöd till vd och ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som är en erfaren chef och vi ser att du har en akademisk examen inom aktuellt arbetsområde alt. andra kunskaper och erfarenheter som ligger till grund för yrkeskunnandet inom kommunikation och som därmed bedöms som likvärdigt. Du har stor erfarenhet av att driva och utveckla det strategiska och operativa kommunikationsarbetet med vana vid komplexa frågor och att verka i en politiskt styrd organisation. Ytterligare ser vi att du har flerårig erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Vidare har du erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och ledarskap på en strategisk nivå, samt arbete inom det interna varumärket, värdegrundsfrågor och att bygga en gemensam ”vi-känsla” i organisationen. Du har bred förståelse för webb och IT-relaterade frågor och har du erfarenhet av arbete med digitalisering utifrån ett kommunikativt perspektiv är det meriterande.

Du har mycket god kommunikativ förmåga med bred kompetens såväl intern som extern kommunikation. Vidare har du lång erfarenhet av kriskommunikation och mediahantering och har förmåga att vara lugn i stressade situationer. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i krisstab.

Ytterligare ser vi gärna att du har erfarenhet av att utveckla arbetsgivarkommunikation och employer brand. Om du har erfarenhet av arbete med sociala kanaler och hur man kan stärka varumärket genom att integrera sociala medier i organisationens kommunikationsstrategi är det meriterande.

Som ledare är du en samarbetsinriktad person som bidrar med sina ledaregenskaper och sakkunskaper utifrån ett helhetsperspektiv. Du har en tydlig kommunikativ förmåga och driver frågor med mod och integritet. Du har även erfarenhet och förmåga att driva utveckling och förbättringsarbete tillsammans med dina medarbetare och kollegor. Vidare är du tillgänglig, lösningsfokuserad och lyhörd och har ett kommunikativt ledarskap.

Södersjukhuset lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett stort engagemang för samhällsfrågor i stort och för hälso- och sjukvårdsfrågor i synnerhet.

Om verksamheten

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 7 500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Södersjukhusets mission är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 juli
Sista ansökningsdag
19 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
60427

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.