,

PION Group startar konsultbolag för HR-tech

Magnus Friborg utsedd till VD för QRIOS HR Solutions.

PION Group, som en av kompetensbranschens allra största företagsgrupper, adderar ett renodlat konsultbolag med inriktning på HR-tech (Human Resources Technology) till sin stora portfölj av specialistbolag. QRIOS HR Solutions ska hjälpa organisationer att implementera och exekvera sina HR-strategier. Magnus Friborg är VD för QRIOS HR Solutions:

” Jag är väldigt glad att börja på QRIOS HR Solutions. HR är en vital del av alla organisationers existens och är för varje organisation ett unikt område med sin kultur, sin vision och sin strategi. HR gör och fortsätter att röra sig mot en mer datadriven del av verksamheten. Det finns fantastiska stöd idag som både förädlar och skapar nya möjligheter. Att skapa och exekvera dessa strategier är vad vi kommer hjälpa våra kunder med. QRIOS HR Solutions har samlat många konsulttimmars erfarenhet av just detta och kan snabbt få lösningar på plats som skapar mycket stora värden.”

Magnus Friborg kommer närmast från en roll som konsult på Nexer Group, ett IT- och strategikonsultbolag med 2 300 anställda. Innan dess arbetade han på ledande roller inom HR hos PostNord Sverige. Magnus Friborg har en mastersexamen i personalvetenskap från Lunds universitet.

”QRIOS HR Solutions blir en viktig del av PION Groups erbjudande då vi nu kan erbjuda våra kunder hjälp att maximera effekten av deras olika HR-system. Magnus Friborg är med sin långa erfarenhet som konsult helt rätt person att leda QRIOS HR Solutions och jag är väldigt glad att han valt att ta sig an detta uppdrag”, säger PION Groups tf VD och koncernchef Mats Kullenberg.

PION Group arbetar för att maximera människors och företags förmåga att prestera på högsta nivå genom kompetens, teknik och strategi. PION Group omsätter drygt 2 miljarder SEK årligen, vilket gör gruppen till en av Sveriges största aktörer i kompetensbranschen. Kompetensbranschen omsätter enligt branschorganisationen Kompetensföretagen cirka 50 miljarder kronor årligen i Sverige. Drygt 200 000 individer processades genom branschens bolag under 2022, en ökning med 10% jämfört med 2021.