Sandra Ekman från PION Groups Uniflex utsedd till ”Årets rekryterare” av Recruitment Awards

Sandra Ekman är Senior Affärsområdeschef hos Uniflex Höglandet. Hon har arbetat med rekryteringsfrågor i fyra år på Uniflex, och har innan dess arbetat i många år med marknadsföring och kommunikation.

Motivering till utmärkelsen är som följer:

”Genom en gedigen behovsanalys, där Sandra Ekman både ifrågasätter krav på ålder och medvetandegör frågor kring mångfald, har Sandra en förståelse för kunden samt ett förtroende för sin leverans. Tack vare ett strukturerat arbete med standardiserade metoder för att skapa en så rättvis bedömning som möjligt lägger Sandra grunden till ett förhållningssätt som gör såväl kunder som kandidater till vinnare.”

Sandra Ekman om varför hon tror att hon fått utmärkelsen:

”Jag tror att jag sticker ut. Jag är lite utmanande i en bransch som är ganska konservativ. Därför är det extra roligt att få en sådan här utmärkelse. Rekryteringsbranschen måste förbereda sig på att hantera nya arbetssätt, som på många sätt skiljer sig från de vi är vana vid att jobba med. Arbetslivet förändras på ett ganska genomgripande sätt, vilket gör att både vi och våra kunder måste tänka nytt. Många traditionella ”blue collar-jobb”, inom exempelvis tillverkningsindustri, logistik, fordon, försvar etc blir mer och mer avancerade och kräver ny kompetens. Digitaliseringen finns i alla branscher och yrkesroller. En underhållstekniker inom industrin behöver kunna programmera, inte meka. Dessutom ställer en ny generations talanger andra krav på arbetsvillkor, flexibilitet och kompetensutveckling. Det ställs också högre krav på ledarskapsförmåga i en tid av ständig förändring.”

Uniflex är ett av Sveriges största rekryteringsföretag och arbetar främst med branscher som industri, bygg, transport, logistik, infrastruktur, möbel- och träindustri, bil och försvar. Man arbetar både med rekrytering, uthyrning och interimstjänster.

Recruitment Awards grundades 2020 av Dejan Smiljanic med ambitionen att lyfta fram rekryterings- och bemanningsbranschens främsta aktörer. Uniflex ingår i PION Group, där flera medarbetare från gruppens olika bolag tidigare vunnit utmärkelser i Recruitment Awards.