PION Group rekryterar Anna Bäcklin som ny VD för tech-koncernen QRIOS Tech AB

PION Group tar ytterligare ett steg i sin tillväxtresa och startar QRIOS Tech AB där bolagen QRIOS Minds & Insights, QRIOS IT och QRIOS Technology ingår.

QRIOS Tech AB kommer att ledas av Anna Bäcklin som har en gedigen bakgrund inom tech och kommer närmast från Softhouse Nordic AB. Anna kommer att ingå i PION Groups koncernledning. Hon har lång erfarenhet från konsultbranschen och har haft flertalet ledarroller, senast som koncernchef och VD för Softhouse. Hon har även en bakgrund från Capgemini och Ericsson.

”Jag ser fram emot och att välkomna Anna till PION Groups koncernledning och som VD för nystartade Koncernbolaget QRIOS Tech AB. Anna kommer med sin långa kompetens att fortsätta leda vår förändringsresa som ett konsult- och HR-Techföretag säger Jan Bengtsson, koncernchef PION GROUP AB”.

”Det känns otroligt inspirerande och spännande att vara med och skapa QRIOS fortsatta framgång. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla mina nya medarbetare och kunder för att tillsammans se till att QRIOS blir varumärket man vänder sig till när man vill ha smarta och effektiva lösningar. Det är viktigt för mig som person och ledare att skapa förutsättningar för människor att växa och maximera sin förmåga och drivkraft att skapa framtidens affär”. 

För ytterligare information kontakta:

Anna Bäcklin, VD QRIOS Tech AB, anna.backlin@qrios.se, +46 (0)73-440 68 39  

Jan Bengtsson, CEO PION Group AB, jan.bengtsson@piongroup.se  +46 (0)73-600 68 10

Helene Schöldsten, Marknads- och Kommunikationsdirektör PION Group AB, helene.scholdsten@piongroup.se  +46 709660292

Om QRIOS Tech AB

QRIOS Minds & Insights är ett datadrivet Management Consulting-bolag som har metoder och gedigen erfarenhet av affärs- och HR-strategier, system och dataanalys.

QRIOS IT tillhandahåller konsulter med kompetens inom bland annat Fullstack-, Frontend- & Backend utveckling, Apputveckling, DevOps, Lösning- och Molnarkitektur, Cybersäkerhet, Data Engineering, AI, ML och Automattestning.

QRIOS Technology erbjuder techkonsulter med expertkunskap inom hela produktutvecklingsprocessen, från idé till eftermarknad. Man är specialiserade inom inbyggda system, mekanikkonstruktion, HW och elektronik.

Om PION Group AB

PION Group är en företagsgrupp som arbetar för att maximera människors och företags förmåga att prestera på högsta nivå genom kompetens, teknik och strategi. Vi är övertygade om att mänskliga resurser kommer att fortsätta att vara navet för tillväxt även i framtiden. Vi är lika övertygade om att ny teknik kommer att förbättra och accelerera människors förmågor i en rasande takt. Det är därför vi kombinerar Human Resources med Tech Resources.

Namnet PION kommer från ordet pionjär som betyder föregångare, entreprenörer och nybyggare. PION Group finns i Sverige, Norge och Finland och representerar företag som arbetar med Consulting inom bland annat IT, Tech och Strategy samt Interim Management, Executive Search, HR-Tech och även rekrytering och bemanning.

PION Groups verksamhet bedrivs under varumärkena QRIOS, Workspace Recruit, Whippy, Poolia, Dreamwork, Roi Rekrytering, Lisberg Executive Search, Uniflex och Student Node. Koncernens moderbolag PION Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm, Small Cap. Läs gärna mer här www.piongroup.se