,

Ny VD för Poolia Örebro

PRESSMEDDELANDE 2015-05-18 I slutet av januari tog Ola Björkander över befälet för Poolia Örebro. Fostrad inom industrin har han arbetat för företag som Atlas Copco, Pålsboda och Johnson Pump. På AQ Segerström & Svensson hyrde han själv in bemanningstjänster vilket gav honom ett ovärderligt kundperspektiv.

Ola Björkander har haft ett öga på bemanningsbranschen i många år, och han gillar den dynamik som finns i den typen av affärer.

− Eftersom jag kommer från industrin, som är ganska homogen och verkar i cykler, ser jag fram mot de snabba utmaningarna. Men från industrin tar jag med mig det långa perspektivet, det vill säga vi hjälper er nu när läget är akut, men hur ser ert behov ut nästa kvartal?

I bemannings- och rekryteringsbranschen är marginalerna lägre och det är en snabbare bransch jämfört med tekniktung industri. Inom industrin ligger fokus på att hitta en bra kostnadsnivå och rätt kvalitet, inte nödvändigtvis den bästa kvaliteten.

− För att matcha det behöver vi hitta en standard som vi följer. Då har vi en säkerställd process. Och om vi minimerar avvikelserna från den standarden då skaffar vi oss ett försprång på konkurrenterna, säger Ola Björkander.

Tobias Björk, vice vd för Poolia Sverige, är glad över att Ola Björkander har antagit utmaningen att som vd för Örebrokontoret.

− Ola har en gedigen ledarerfarenhet och är en starkt affärsdriven person vilket båda är framgångsfaktorer i en bransch där man alltid behöver vara strået vassare än sina konkurrenter.

Ola Björkander tror på att släppa loss sina medarbetare och skapa höjd på företaget.

− Jag har lyckan att ansvarar för ett seniort och självgående gäng. Det är viktigt att de förstår att de har mandat att agera på sin erfarenhet för att hitta de bästa lösningarna ute hos kund. I förlängningen hoppas jag att det får våra kunder att se oss som en samarbetspartner snarare än en leverantör.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.