,

Poolia förkortar vägen för akademiker med utländsk bakgrund

Poolia Life Science & Engineering samarbetar sedan i höstas kring initiativet Korta vägen,en arbetsmarknadsutbildning med syfte att akademiker med utländsk bakgrund snabbare ska komma in på den svenska arbetsmarknaden.

– Inom vissa ingenjörsområden är det idag väldigt stor brist på personal. Vi på Poolia ser i och med detta samarbete möjligheter att bidra till såväl våra kunder i letandet efter kompetenta akademiker som till samhället. Det känns extra roligt att bidra med vår expertis i dagens situation när det ser ut som det gör i världen, säger May Molin, rekryteringskonsult inom teknik.

Utbildningen Korta Vägen är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Arbetsförmedlingen.

Poolia har vid två tillfällen under hösten bjudit in till informationsträffar. Praktisk träning i form av korta intervjuer, personlighetstester samt tips inför telefonintervjuer och information om hur rekryteringsföretag arbetar ingår i upplägget. Upplägget kommer att fortsätta under 2016 och May Molin är positiv;

–          Vi vill ta tillvara dessa kompetenta och engagerade personer. Vi har redan sett möjligheter att erbjuda både praktikplatser och presentera kandidater för konsultuppdrag. Korta vägen fungerar.

För ytterligare information:

Sara Lindström, VD Poolia Life Science & Engineering

Mobil: 08-555 650 13, sara.lindstrom@poolia.se

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.