Helene Schöldsten har rekryterats till den nyinrättade tjänsten som Marknads- och Kommunikationsdirektör för PION Group AB (fd Poolia AB)

Helene har en gedigen marknads- och kommunikationsbakgrund från flera stora bolag och kommer närmast från WSP Sverige AB som Marknads- och Kommunikationschef. Hon har en lång karriär från Microsoft i olika marknads- och kommunikationsroller och chef i Sverige och i Seattle, USA. Hon har även arbetat som Account Director på flera varumärkes- och kommunikationsbyråer som Digitas, Grow och Isobar. Helene undervisar även på Berghs School of Communication, Resumé akademi samt är mötesledare för kommunikationschefer för Dagens Industri.   

”Jag är mycket nöjd och glad över att välkomna Helene till Koncernledningen för PION Group. Med sin breda och långa erfarenhet inom marknad och kommunikation från olika branscher så kommer hon att vara en viktig del i PIONs och dess dotterbolags resa att positionera sig som ett modernt bolag som ligger i framkant inom kompetens, teknik och strategi och vara med i förändringsresan mot att bli ett Konsult- och HR-Techföretag”, säger Jan Bengtsson, koncernchef PION Group AB.

”Jag är förväntansfull och ser verkligen fram emot att bidra med min kunskap och erfarenhet i att förverkliga den nya strategin och den förändringsresa som PION-koncernen påbörjat. Att det finns höga ambitioner för koncernens varumärken och att man sätter människor i centrum samtidigt som man omfamnar tekniken är något som appellerar på mig. Min styrka ligger i att kunna förstå den större komplexa bilden och omvandla den till konkreta handlingar för att nå de mål som man satt upp”, säger Helene Schöldsten.

Helene Schöldsten kommer att rapportera till PION Group ABs koncernchef Jan Bengtsson, ingå i koncernledningen och vara placerad på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm.

Rekryteringen av Helene har genomförts i samarbete med Poolia Executive Serach AB, som rekryterar chefer inom både privat och offentlig sektor, Helene tillträdde sin tjänst den 12 september 2022.