Engineering

Att jobba inom engineering är att uppfinna lösningar på olika samhällsproblem. Vill du bli astronaut, bygga robotar eller utveckla elektroniska system? Då ska du jobba som ingenjör.

Att jobba inom engineering

Engineering är ett samlingsnamn på ett brett arbetsområde som utförs av olika typer av ingenjörer. Ingenjörer har en teknisk bakgrund och agerar problemlösare inom sitt specialistområde, som kan vara exempelvis miljö, design, bygg eller IT. Gemensamt för alla ingenjörer är att de på olika sätt bidrar till att planera, utveckla och bygga samhället.

Att jobba inom engineering är att uppfinna lösningar på vanliga och ovanliga problem som finns i samhället. Vill du bli astronaut, bygga robotar eller utveckla elektroniska system? Jobba med internationella affärer, inköp eller logistik? Då är det ingenjör du ska bli. Med en ingenjörsutbildning och ett stort intresse för teknik kan du som är kreativ, nyfiken och samarbetsvillig jobba med nästan precis vad du vill om du väljer engineering.

Utbildning inom engineering

Det finns två olika typer av ingenjörer, högskoleingenjörer och civilingenjörer. Som högskoleingenjör jobbar du främst med att utveckla och förbättra tekniken som redan finns, medan en civilingenjör arbetar med planering och utveckling av framtidens teknik. Utbildningen till högskoleingenjör är tre år och civilingenjörsutbildningen är fem år. Båda utbildningarna ges på universitet och högskolor och utgörs av en teknisk grund plus en valbar inriktning. Exempel på inriktningar inom engineering är bygg, maskin, energi, kemi, data och bioteknik.

Exempel på ingenjörsyrken

  • Civilingenjör
  • Byggingenjör
  • VVS ingenjör
  • Dataingenjör
  • Maskiningenjör

Engineering

Har du en ingenjörsutbildning och är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbetssätt? Läs mer om hur det är att arbeta som konsult för Poolia här.

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?