Fördelar med att vara konsult på Poolia

Fördelar med att vara konsult? Som konsult är du sakkunnig i dina frågor men arbetar inte på en arbetsplats utan skiftar mellan flera olika. En möjlighet för dig att variera ditt arbete och samtidigt utvecklas – ett sätt att investera i din karriär.

Som konsult hos oss på Poolia får du både utvecklingsmöjligheter och individuellt stöd. Vi ger dig chansen att utveckla din karriär på olika arbetsplatser, i olika uppdrag – men med samma trygghet som i en fast tjänst. Här är några av de främsta fördelarna med att vara konsult hos oss!

Vad gör en konsult?

Som konsult blir du en uppskattad resurs hos olika arbetsgivare. Du får jobba med kvalificerade uppdrag, ditt arbete värderas högt och du vet hela tiden vad som förväntas av dig (VOICE 2017, en anonym undersökning årligen utförs bland våra konsulter). Vår ambition är att du ska känna dig både trygg och säker i ditt arbete, samtidigt som du hela tiden har intressanta och roliga utmaningar framför dig.

Att jobba som konsult är en bra lösning för dig som vill få en fot in på ett större bolag där du verkligen vill jobba – men också en möjlighet att få prova på många olika arbetsplatser och uppdrag. Oavsett var du jobbar erbjuds du så klart en individuell lön, utifrån marknadsmässig data (Poolia jobbar bl a med lönekartläggning för att förhindra lönediskriminering). I konsultrollen ingår flera andra fördelar – och många av dessa innebär samma förutsättningar och villkor som vid en fast anställning.

Fördelar med att vara konsult på Poolia

Det här får du när du jobbar som konsult hos Poolia:

Var konsultens arbetsplats är skiljer sig beroende på vem som är kund och vilka behoven är. Antingen kan konsulten sitta ute hos kunden i dennes lokaler eller så sitter dom på konsultbolagets kontor.

  • Tjänstepension
  • Kollektivavtal
  • Konsultchef
  • Försäkringar – allt från tjänsteförsäkring till andra förmånliga försäkringar för både dig själv och din familj vid t.ex. olycksfall eller sjukdom
  • Konsultträffar och kompetensutveckling med andra Pooliakonsulter – tillfällen för nätverkande och utbyte av erfarenhet
  • Friskvårdsbidrag
  • Förmånsportal – med massor av erbjudanden inom t.ex. hälsa och hushållsnära tjänster

Stöd från konsultchef under hela anställningen

När du börjar jobba hos oss på Poolia får du en konsultchef som funkar som ditt personliga bollplank i vardagen, oavsett på vilken arbetsplats du är för tillfället. Med konsultchefen kan du prata om alla möjliga frågor som rör din anställning hos oss. Hen känner ofta arbetsgivarna sedan tidigare och hjälper dig komma in i nya uppdrag, samt stöttar och följer dig genom hela din utveckling. Med konsultchefen i ryggen kan du alltid känna dig säker i din anställning (VOICE, 2017).

Trygg anställning med olika uppdragsgivare:

Som konsult hos oss omfattas du av kollektivavtal – något som kan låta trist men i själva verket ger dig massor av bra villkor. Vi tycker till exempel att det är självklart att du ska ha rätt lön, övertidsersättning och tjänstepension, så du ska slippa oroa dig för din ekonomi, varken nu eller i framtiden. Och såklart ska du kunna ta semester och få föräldraersättning utan problem. Allt detta ingår i kollektivavtalet!

Vi vill att du ska må bra när du jobbar som konsult hos oss, helt enkelt. Oavsett om det handlar om att du alltid ska kunna vara trygg i resan till och från arbetet, utnyttja friskvårdsbidraget för att testa någon ny träningsform, eller åka iväg på semester med familjen. Likaså ska du känna sig säker på att du har rätt lön och någon att alltid luta dig mot när det gäller din arbetssituation. Det är lika viktigt för oss som för dig.

Låter ett konsultuppdrag som något för dig?

Gå in på Lediga jobb och sök någon av våra konsulttjänster eller gör en spontanansökan, så att du finns tillgänglig i vår databas. Välkommen!

För företag som är intresserade av rekrytering eller bemanning kan ni välja att bli kontaktade via vårt formulär så hör vi av er till er så snabbt vi kan!

Relaterade sidor

Hej!

Kul att du är här! Finns det någonting vi kan hjälpa dig med?