Skippa persienn-brännan och ta semester i sommar.

Vi har sommarvikarier redo och kan presentera en kvalificerad kandidat för just din verksamhet en vecka efter vårt första samtal. Behöver du hjälp? Tveka inte att höra av dig för en mer detaljerad presentation av erbjudandet eller för kontakt i allmänhet.

Sommarbemanning till företaget

Vi har många års erfarenhet av att bemanna avdelningar och företag under sommaren med personal som har rätt kompetens för arbetsuppgiften. Oavsett om du söker sommarpersonal till receptionen eller ekonomiavdelningen så kan vi hjälpa er!

Fyll i och skicka in kontaktformuläret längst nere på sidan om ni är intresserade av att skaffa sommarbemanning till företaget.

Oavsett om ni redan startat upp rekryteringsprocessen, och skulle behöva hjälpa med välja ut lämpliga kandidater, eller om ni ännu inte börjat och vill att vi sköter hela rekryteringsprocessen. Vi hanterar all administration, enligt våra ISO-certifierade processer, och ordnar med annonsering, gallring för intervjuer, anställningsförfarande och uppföljning

Vad är sommarbemanning?

Sommarbemanning är när företag använder sig av en extern aktör (i det här fallet Poolia) för att lösa eventuell personalbrist på grund av semestrar alternativt för att täcka försäljningstoppar.

Hur fungerar sommarbemanning?

När ert företag planerar inför sommaren och upptäcker att ni är i behov att anlita tillfällig sommarpersonal kontaktar ni oss via kontaktformuläret som är längst nere på sidan.

Där fyller du i kontaktuppgifter, vilket affärsområde som du arbetar inom, var ert företag är placerat osv. Därefter kommer du att kontaktas av en kundansvarig från det kontor som ligger närmast geografiskt.
Under samtalet får ni presentera ert företag, beskriva hur er situation ser ut och annan nyttig information som kan vara till hjälp för att vi ska förstå er så bra som möjligt.
När behovsanalysen är gjord presenterar vi vårt lösningsförslag och reder ut eventuella frågetecken som kan uppstå angående sommarbemanning.
Därefter när båda parterna är nöjda med upplägget är det dags att hitta era kommande sommarjobbare.

I detta skede sköter vi hela rekryteringsprocessen vilket innebär att ni kan luta er tillbaka och se fram emot en trevlig semestersommar för företaget.

5 bra frågor att ställa sig angående sommarbemanning

Det kan vara svårt att veta exakt hur just ert företag ska sommarbemanna. Vi på Poolia har lång erfarenhet av att tillsätta avdelningar under sommaren, så om ni vill rådfråga oss är kan ni fylla i kontaktformuläret nedan.
Här kommer 5 bra tips som ni kan använda då ni är i planeringsstadiet för sommarschemat.

  1. Ta in alla medarbetares semesteransökningar så tidigt som möjligt för att skapa er en bild hur täckningen av personal ser ut under sommaren.
  2. Hur mycket personal är ni i behov utav på sommaren? I vissa fall behövs det inte bemannas upp lika mycket som under exempelvis hösten och i andra fall behövs många fler sommararbetare. Detta beror på bransch.
  3. Lyssna även med andra avdelningar på ert företag hur dom hade tänkt att lösa sin sommarbemanning, troligtvis står dom inför samma utmaning.
  4. Under vilken tidsperiod ska sommarpersonalen arbeta på ert företag?
  5. Vilken kompetens ska sommararbetarna bidra med? Vilka yrkesgrupper vill ni ha extra kompetensförsörjning inom?

Behöver du hjälp i sommar?

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.